Блог

Какао з маршмелоу на воді:

Готується какао на воді не більше 5 хвилин, і варити його не потрібно.

Беремо свою улюблену чашку, засипаємо в неї 1-2 чайні ложки какао і цукор за смаком. Все це перемішуємо.

Кип’ятимо в чайнику воду і заливаємо нашу суміш. Добре розмішуємо – до зникнення грудочок. Для більш насиченого смаку можна додати улюблені спеції або маршмеллоу. Какао на воді готовий!

Какао з маршмелоу на молоці. 

Як варити какао з молоком

На дві кружки беремо 0,5 л молока, по 1 столовій ложці какао-порошку і цукру – це головні інгредієнти.

За смаком можна додати також ваніль, корицю, маршмеллоу або шоколадну стружку.

Приготування:

У невелику каструлю, приблизно літрову, наливаємо молоко, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Додаємо до нього какао-порошок і цукор. Ретельно розмішуємо – щоб не було грудочок.
Після закипання варимо ще близько 5 хвилин, знімаємо з плити і накриваємо кришкою.
Коли напій трохи настоїться розливаємо в чашки і прикрашаємо. Пити краще гарячим.

Користь і шкода какао

Порошок какао містить антиоксиданти, завдяки яким поліпшується настрій і підвищується життєвий тонус. Тому він рекомендується для відновлення організму після простудних захворювань.

Корисний він і для розумової діяльності, зокрема, покращує пам’ять, підвищує працездатність.

Цей продукт також нормалізує кровообіг і артеріальний тиск, сприяє швидкому загоєнню ран і навіть знижує ризик онкологічних захворювань.

А ще какао містить меланін, завдяки якому захищає шкіру від ультрафіолетового та інфрачервоного випромінювання.

Але є і протипоказання для вживання напою. Пити його варто помірно, якщо у вас атеросклероз, цукровий діабет або захворювання нирок.

Watch Dragon ball super